Vyndarystės puoselėtojų Ramaškevičių giminėje vyną gamina jau šešta karta. Stengiantis žengti koja kojon su pasaulio vyndariais ir Lietuvoje atsiradus tinkamoms auginti bei vynui gaminti vynmedžių veislėms, vis dažniau gaminamas ir degustuojamas vynuoginis vynas. Be to, išgaunami labai įdomūs skoniai, derinant vynuoges ir tradicines lietuviškas uogas: serbentus, vyšnias, aronijas ir kt. 2013 m. Ramaškevičių vyšnių, juodųjų serbentų, juodųjų ir raudonųjų serbentų, vyšnių ir juodųjų serbentų, obuolių, obuolių ir aronijų vynui suteiktas Lietuvos tautinio paveldo sertifikatas.
Pramoginės edukacinės programos „Vyno kerai“ (2 val.) metu vyndariai profesionalai suteikia informacijos apie vynui gaminti naudojamos žaliavos auginimą, vyno gaminimą, supažindinama su defektais.
KAINORAŠTIS
Pavadinimas | Trukmė | Turistų skaičius | Kaina asmeniui |
,,Vyno kerai" pramoginė edukacinė programa | 2 val. | 15 - 40 | 15Eur |
25 asm. grupei taikoma 5% nuolaida.
35 - 40 asm. grupei taikoma 10% nuolaida.
Dažniausiai edukacijos vedamos Zyplių dvare. Adresas: Beržų g. 3, Tubelių k., Lukšių sen., Šakių r.
DARBO LAIKAS:
I–VI 10–18
Reikalinga išankstinė registracija.