Patyręs agronomas Jonas Valaitis Kudirkos Naumiestyje įkūrė „Bulvės muziejų“. Renovuotame sename siurblinės pastate eksponuojama visa bulvių auginimo istorija nuo senų laikų. Taip pat eksponuojami ne modernizuoti, bet senoviniai žemės apdirbimo prietaisai: arklių pakinktai, akėčios, bene 300 įvairių pasagų ir kt. Antrame muziejaus pastato aukšte – apžvalgos aikštelė, iš kurios atsiveria puikūs gamtos vaizdai. Išskirtiniame rūsyje vyksta skirtingų bulvių veislių degustacijos. Šalia muziejaus yra bulvių yra Bulvių patranka, Bulve skambinamas 4 varpų karilionas muziejaus bokšte, o muziejaus kieme prezidentinis ąžuolas pasodintas per bulvės šventę. Apsilankę „Bulvės muziejuje“ sužinosite apie p. Almos Adamkienės cepelinų receptą, pagal kurį šalia muziejaus esančioje kavinėje „Pas Mindaugą“ gaminami cepelinai ir organizuojamos jų degustacijos.
1. Skirtingų bulvių veislių degustacija Bulvių muziejuje – degustacijos metu patiekiamos 7 bulvių veislės. Nežinant jų pavadinimo reikia išrinkti skaniausią. Tik po degustacijos sužinoma kokios bulvių veislės buvo degustuojamos.
2. Skirtingų bulvių veislių degustacija su karštu patiekalu – degustacija organizuojama kavinėje „Pas Mindaugą“. Degustacijos metu patiekiamos 7 bulvių veislės. Paragavus visų veislių, reikia išrinkti skaniausią. Tik po degustacijos sužinoma kokios bulvių veislės buvo degustuojamos. Degustacija vyksta su įvairiais pagardais. Po degustacijos patiekiami pagal p. Almos Adamkienės cepelinų receptą gaminti cepelinai.
Lankytojų grupėms pageidaujant, iš anksto susitarus, yra galimybė užsakyti kitą patiekalą iš bulvių, kaip pvz.: kugelis su spirgučiais.
Kainoraštis:
Pavadinimas |
Trukmė |
Turistų skaičius |
Kaina asmeniui |
Kaina grupei |
Skirtingų bulvių veislių degustacija ir Bulvių muziejaus lankymas |
20min. |
Iki 15 žm. |
4 eur |
|
Skirtingų bulvių veislių degustacija su karštu patiekalu |
1 val. |
Iki 50 žm. |
5 eur |
|